torstai 28. syyskuuta 2017

SOSIOLOGIAA PÄSSEILLE OSA 9 - Kirkko, homoliitot, kulttuurihistoria ja länsimaisten kulttuuriarvojen peruspilari.


Tällä kirjoitussarjallani en halua loukata ketään politiikasta, taloudesta tai yhteiskuntatieteistä tietämätöntä pässiä, mutta haluan kuitenkin. Haluan monottaa henkisesti niin navakan potkun palleille, että jos sen runttauksen jälkeen haluaa raapia pallejaan, joutuu työntämään sormet sieraimiin - pallit löytyvät sieltä.
Mutta aloitetaas!

Itse olen umpipainekyllästetty ateisti, skeptikko ja tiedeuskovainen, enkä kuulu kirkkoon, joten kirkkohan saa tehdä mitä se haluaa. Ei kuulu mulle. Homoliitot ja heidän lasten huoltajuus ei sinänsä itseäni haittaa, koska onhan tosiaan yksinhuoltajiakin.

Onko väliä, että onko hetero tai homo, jos kummankin lastenkasvatus perustuu länsimaisille arvoille? Itseni mielestä tuo on suvaitsevaisten hyvä järkiargumentti ja kysymys. Ja kirkkohan saa vihkiä perkele vaikka lemmikkimarsuja ja käkikelloja. Eihän kirkon asiat minulle kuulu, koskan en kirkkoon kuulu. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että minun pitäisi vastustaa kirkkoa ja sen arvoja. Jos he haluavat muuttaa kirkon homodiskoksi tai muuttua körteiksi, niin antakaa palaa!

Vaikka olen hetero, en halua kirkkohäitä ja homojen työntyminen kirkkoon julkisiin häihin näyttää lähinnä huomiohuoraamiselta. Moni ei tiedä, että länsimaiset arvot perustuvat kristinuskoon ja on sitä kautta meidän kulttuurimme ja arvojemme yksi peruspilareista. Monet vastustavan kristinuskoa, mutta samaan aikaan kannattavat länsimaisia arvoja. Tekevät tätä tietenkin tietämättömyyttään.

Kirkon virhe oli muuttua maailmaa halaavaksi homodiskoksi. He eivät ottaneet huomioon jäsentensä uskonnollisuutta, eikä perinteisiä arvojaan vaikka suurin osa ei varmasti vastusta homoja. Tästä on seurannut järkyttävä jäsenkato. Heidän virheensä oli myös lähteä punavihreään politikkaan. Heille tapahtui sama onnettomuus, kuin Greenpeacelle 80-luvulla. Unohtivat aatteensa, tieteen ja alkoivat hihhuloimaan.

Nyt joku kirkonmies ehdotti, että kirkollisverosta tulisi kaikille pakollinen vaikka, et olisikaan uskovainen, koska heillä alkaa loppua massit jäsenkadon myötä. Hei suvakit, olkaapas varovaisia mitä asioita ajatte. Be careful what you wish for.

Itse olisin tehnyt päinvastoin. Olisin alkanut elvyttämään vanhoja jo unohdettuja kristillisiä perinteitä. Hieman samaan tapaan, kuin muodissa tuodaan vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Samaan tapaan, kuin myös meiltä häviää vanhusten myötä perinteinen ruokakulttuuri. Tällaiset asiat voisivat hyvin kuvastaa Suomi 100v. juhlaa - omaa kulttuuria, ei punavihreää kulttuurimarxilaista hevonpaskaa. Taiteen maisterina kulttuurihistoria on itselleni tärkeää ja sitä pitäisi ylläpitää ja elvyttää.

Arvatkaapa olisiko kirkosta tuolla asenteella eronnut yksikään hessu? No ei varmasti vaan olisin onnistunut haalimaan lisää jäseniä. Olen koulutukseltani teollisen mutoilun MA, eli toisin sanoen tuotteistaja ja tuotekonseptoija. Minun tuotekonseptini olisi ollut parempi. Seuraavassa osassa käsittelen sekopäisten biologian unohtaneiden, puoliuskonnollisten vastuuttomuutta suhteesta lapsiin.

EI LAPSILLA VITTU TEHDÄ MITÄÄN YHTEISKUNTAKOKEILUJA! SAATANA MENGELE VAIKUTTAA NÄIHIN MULKKUIHIN LÄHINNÄ PYHÄKOULUPOJALTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti