torstai 28. syyskuuta 2017

TALOUTTA PÄSSEILLE OSA 3 - Freeloaderit, huoltosuhde, julkinen velka ja kestävyysvaje.


Milloinhan viimeinen pässi Suomessa ymmärtää, ettei turvapaikanhakijoiden ja muiden freeloadereiden vastustamisessa ole kyse turvan väristä? Jos vaikka tulo- ja menoarviossa on budjettivaje keskimäärin vuosittain 5-6mrd ja tästä velasta n. 2,5mrd (en muuten usko, että tuo riittää) menee turvapaikanhakijoihin, niin eikös se ole aika paljon? Lisäksi monellakaan ei ole enää edes aihetta olla Suomessa turvapaikanhakijana - kotimatkan olisi pitänyt jo alkaa.

Sitten joku nuija onnistuu järkeilemään: "Otetaan sitä lainaa muuhunkin." No jos Suomessa on Euroopan suurin julkinen sektori suhteessa bkt:hen ja kustannukset turviksiin ovat osa tätä, niin eikös se nyt turvisten elättäminen perkele kuulu silloin juuri siihen helvetin ison julkisen sektorin ylläpitoon ja velanottoon? No kyllä vittu kuuluu!

Lisäksi parhaimmillaankin työllistyvä turvis, joka todennäköisesti päätyy julkiselle sektorille joksikin vitun monikulttuurisuuskoordinaattoriksi, niin eikö tämäkin ole taas taakkaa julkiselle sektorille? No on.

Miten tänne tulvivien - pääasiassa nuorten kloppien - elättäminen kykenee ratkaisemaan vaikka velkaantumisen, kestävyysvajeen ja heikkenevän huoltosuhteen? Voisiko joku vitun itseriittoinen shampanjasosialisti, puberteettivasemmistolainen, jokin perkeleen city-vihreä Nimby tai rautieaseman liepeillä matuteltalla päivystävä kettutyttö tulla tämän minulle selittämään? En muuten jää pidättämään hengitystä tätä odotellessani.

Lisään vielä, että älkää helvetissä ottako yhteiskuntatieteen tai taloustieteen oppeja vastaan Palefacelta, Aki Kaurismäeltä, Jari Tervolta, Rosa Meriläiseltä tai Rosa Liksomilta. Kuunnelkaa mieluummin vaikka Richard Dawkinsia, Robert Spenceriä tai muita vastaavia asiantuntijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti