torstai 28. syyskuuta 2017

TIEDETTÄ PÄSSEILLE OSA 1 - Hieman hiilidioksidista ja ilmastosta.


Aloitan nyt uuden kirjoitussarjan "Sosiologiaa pässeille" ja "Taloutta pässeille lisäksi." Nyt alkaa "Tiedettä pässeille!


Helsingin Greenpeace vaati, että Helsingin kaksi hiilivoimalaa on suljettava, koska ilmastonmuutos. Kun luin tuon kirjoituksen, niin ajattelin, että jos lähettyvilläni olisi jääpiikki, asettaisin sen ohimolleni ja tumppaisin päästäni läpi. Pääsisin kärsimyksistäni.

Kiina tuottaa CO2:sta ~25%, Jenkit ~17%, Eurooppa ~13%, Intia ~8% ja Venäjä ~6%. Suomi muuten tuottaa noin kuusitoista prosentin sadasosaa (0,16%). Ajatelkaa mikä vaikutus olisi kahden Hesan hiilivoimalan purkamisen vaikutuksella ilmastoon?


Miettikää minkä vitun tähden rajoitamme hiilen käyttöä ja saamme helvetin kallista sähköä kaikilla rajoituksilla ja muutenkin hintoja nostaneella Caruna kaupalla?!

Lisäksi mitä vitun järkeä on pystytellä rupelia tunturiin, jotka eivät tuota sähköä paskaakaan? Kovilla pakkasilla, jolloin tarvitsemme juuri kipeästi sähköä, niin ne eivät pyöri, koska juuri tuolloin korkeapaineen aikana ei tuule ja eivätkä ne pysy edes pystyssä ilman valtion tukia. Voi vittujen kevät ja kyrpien takatalvi tuota vihreiden energiapolitiikan ymmärrystä ja laskutaidon puutetta! Sama hyötysuhde olisi työntää ne sadat miljoonat tukieurot rullalle ja perseeseen.

Pariisin ilmastosopimuksen allekirjoittaneet käyvät muuten taisteluun hiilidioksidia ja "lämpenemistä" vastaan rakentamalla 2400 uutta hiilivoimalaa. En muista eri maiden lukuja, mutta hieman nurinkurista. Ei, kun hetkinen. Eihän tässä oo saatana mitään järkeä!

CO2-ilmastohypoteesia alkoivat laatimaan tutkijat Roger Revelle ja Hans Suess 50-luvun lopulla. Hans tutki hiilidioksidia ja Roger tutki ilmastoa. He alkoivat kehittää teoriaa voisiko ihminen CO2:sta lisäämällä lämmittää ilmastoa, koska CO2 alkoi nousta vasta 50-luvulla merkittävästi. Ihminen siis ei aloittanut ilmastonmuutosta 1800-luvulla hiilenpoltolla vaan se alkoi Daltonin minimin jälkeen luonnollisesti hiljalleen 1800-luvun alussa, eli ennen teollista vallankumousta. Revelle lisäksi luopui ennen kuolemaansa hypoteesista, koska lämpenemisestä ei ollut näyttöä.

GRIP- ja GISP2- jääkairadatan mukaan ilmasto lämpenee luonnollisesti noin tuhannen vuoden välein, eli nyt kuuluu olla lämpökausi. Nykyistä kutsutaan moderniksi lämpökaudeksi. Sitä edeltäviä olivat mm. keskiajan lämpökausi, Rooman, Minon, Egyptin lämpökaudet ja niin edelleen. Voitte katsoa Googlesta kuvahaulla vaikka hakusanoilla: "GRIP ice core data", niin näette, että mm. edelliset neljä interglasiaalia, jotka johtuvat Milankovićin jaksoista ja toistuvat noin 100.000 vuoden välein (lämpökausi), ovat olleet lämpimämpiä kuin nykyinen Holoseeni.

Katsotaanpas nykyistä interglasiaalia eli Holoseenia, joka alkoi karheasti noin 11.500 vuotta sitten ja mennäänpäs tuonne n. 10.000 vuoden päähän, eli Atlanttisen lämpökauden alkamisen tienoille. 97% tästä ajasta on ollut lämpimämpää kuin tänä päivänä. Nykyhetki kuuluu siis tuon ajanjakson kylmimpään kolmeen prosenttiin! (Lähde: GRIP- ja GISP2 -jääkairadata). Holoseenin lämpimin kausi oli Holoseenin ilmasto-optimi, joka oli noin kaksi astetta lämpimämpi kuin tämän päivän ilmaston keskilämpötila. Jääkarhut eivät olleet muuten moksiskaan vaikka lunta eikä jäätä ollut mailla halmeilla. Ilmasto on tosiasiassa viilentynyt n. 8.000 vuotta.

Tarkimmat ilmastomittarit, RSS- ja UAH-satelliitit mittaavat juuri tärkeää vertikaalista mittausta aina alemmasta troposfääristä alempaan stratosfääriin asti ja skannaavat koko planeetan. Lehdistä saamme ainoastaan lukea horisontaalisten mittausten epäluotettavia tuloksia maan- ja merenpinnan tasolta (mm. GISS, HadCrut, NOAA), koska ne antavat lämpimämpiä arvoja ja palvelevat näin politiikkoja, ympäristöjärjestöjä ja punavihermediaa. Vaikka jäätiköitä sulaa, niin koskaan et saa muuten lukea lehdistä niistä lukemattomista jäätiköistä, jotka kasvavat.

Ilmaston lämpeneminen pitäisi teorian mukaan näkyä juuri troposfäärissä, mutta siellä sitä ei ole näkynyt merkittävästi yli 21 vuoteen! Tätä ei tuoda julki, koska se ei palvele IPCC:n eli YK:n ilmastopaneelin agendaa, joka on politiikkaa ja bisnestä. IPCC:n ennusteista noin 95% on mennyt päin persettä, koska he tekevät ennusteensa tietokonemalleilla, joilla ei voi ennustaa ilmastoa, mutta sillä tehdään kuitenkin politiikkaa, koska mallit antavat epärealistisen korkeat tulokset ja sillähän sitten tienaa. Liitteenä on kuva, jossa on kuvattuna reaalimaailman lämpötilamittaukset (vihreä ja sininen käyrä) ja IPCC:n virtuaalimaailman hevonpaskamittaukset (punainen käyrä), johon meidänkin kotoinen politiikkamme ja rajoitukset perustuvat.

Sitten hieman asiaa näistä 95%:n tiedemiesten yksimielisyyksistä ja 97%:n konsensuksista. Ensimmäisen laati jenkkiopiskelijat, jotka lähettivät tutkijoille noin 10.000 kyselyä. Noin 3.000 vastasi ja opiskelijat poimivat heille mieluisimmat vastaukset, joita oli alle 80 kappaletta. Tästä tuli siis tuo kuuluisa 95% "yksimielisyys", joka on jäänyt elämään urbaaniksi legendaksi.
Pseudotiede-sivusto Sceptical sciense, jonka ylläpitäjä on ammatiltaan sarjakuvapiirtäjä, laativat hieman samalla tekniikalla "tutkimuksensa". He lähettivät noin 12.000 kyselyä ja noin 3.500 tutkijaa vastasi. He saivat samanlaisella kirsikanpoiminnalla tuon 97%:n tuloksen. Sitten sen tarkistivat Jenkkiproffat ja saivat lopulliseksi tulokseksi 0,54%.

Ihminen on kyllä lisännyt CO2:sta puolet lisää, mutta lämpöä ei ole tullut samassa suhteessa. Lisäksi CO2:n tärkein tehtävä EI ole ilmaston säätely vaan tärkein kasvihuonekaasu on vesihöyry, jota on 95%, CO2:sta 4% ja loput muita pikkukaasuja. Lisäksi yksikään tutkija EI tiedä mikä on ihmisen vaikutus lämpötiloihin. Onko se kymmenyksiä, sadasosia vai tuhannesosia - kukaan ei tiedä. CO2 lisää myös maapallon rehevöitymistä, joka taas viilentää ilmastoa, joten lopullista vaikutusta on mahdotonta laskea.

Noin 2020 Atlantin merivirtaoskillaatio menee miinukselle noin 60 vuodeksi ja 2025 tienoilla alkaa uusi pieni jääkausi. Katsotaan sitten mitkä ovat hiilarin vaikutukset. Jenkkien lämpöaallot ja kuivuudet johtuvat muuten juuri Atlantin merivirtaoskillaation ja Tyynenmeren merivirtaoskillaatioiden suhteista. Sama tapahtui viimeksi 50-luvulla ja tilanne oli täsmälleen sama. Hyvin tunnettu ilmiö, mutta tätä ei toimittaja, poliitikot, eivätkä näköjään edes ympäristöjärjestöt näytä tietävän.

Alla GRIP-jääkairadataa siitä, kuinka ilmasto on tosiasiassa viilentynyt tuhansia vuosia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti