torstai 28. syyskuuta 2017

SOSIOLOGIAA PÄSSEILLE OSA 3 - Peloista, tietämättömyydestä, rasismista ja suvaitsevaisuudesta.


Sanotaan, että tietämättömyys aiheuttaa rasismia. Voi olla, mutta niin se aiheuttaa myös suvaitsevaisuuttakin.

Jokuhan voi pelätä tietämättömyyttään vaikka jotain erinäköistä ihmistä ja näin suunnittelijana tiedän, että mm. ympäristön nopea muutos aiheuttaa pelkoa. Tämä ilmiö on osa ihmisyyttä (ei siis valkoisen kristityn heteromiehen geneettinen erityispiirre), joka tarkoittaa sitä, että kun ympäristö muuttuu nopeasti, se muuttuu "vaaralliseksi", mutta tämä on varmaan jo edellisiltä lajeilta peritty irrationaalinen pelko, kuten hämähäkkipelko. Perään voisi lisätä, että tylsyys on yhtä kuin turvallisuus.

Pelottaakoa minua sitten ympäristön ja yhteiskunnan nopea muutos tietämättömyydestä vai helvetinmoisesta tiedon määrästä? No se johtuu juuri tuosta jälkimmäisestä. En lue muuta kuin tietokirjallisuutta, olen umpipainekyllästetty ateisti ja tiedeuskovainen. Luen yhteiskuntatieteitä, taloutta, tutkijoiden kirjoituksia, tilastoja ja tutkimuksia. En katso tv:tä vaan lähinnä netistä asiadokumentteja.

Kun tiedät edes puolet siitä, minkä minä tiedän, niin jo alkaa puntti tutista. Kyse ei siis ole irrationaalisesta pelosta vaan siitä, että tieto pelottaa, ei tietämättömyys. EU:n toteuttama epädemokraattinen ja fasistinen yhteiskuntakokeilu näyttää menevän perseelleen ja se pelottaa - kovasti.

Sitten hieman suvaitsevaisuudesta ja heidän tiedoistaan ja tietämättömyydestään. On totta, etteivät kaikki punavihreät ole yhtä puuta. Monelle ihmisoikeusasiat ovat se tärkein ja he tietävät paljon aiheesta ja heidän valintansa ovat vihreät tai vasemmisto, joten se heille se sallittakoon. Huomatkaa, kuinka tällainen ilkeä ja maailman mustavalkoisena näkevä "rasisti" suvaitsee eri mieltä olevia, toisin kuin suvikset minua.

Mitä tulee sitten maailmaa läpät silmillä halailevaan punaviherporukkaan, niin se onkin sitten toinen jengi. Kun katsoin Trumpin vaalivoiton jälkeistä sekoilua, niin kyllä siinä purkka pysähtyi. Julkaisin tuossa aikaisemmin tutkimuksen siitä, kuinka punavihreät ovat emootionaalisesti epävakaita - no älä! Samanlainen jengi näyttää päivystävän nyt rautatieaseman liepeillä laittomien siirtolaisten leireillä. Helvetinmoista hysteriaa, irrationaalista ja surrealistista sekoilua on siis tarjolla.

Näille ihmisille menee mikä tahansa nyyhkytarina läpi ja ihan tietämättömyyttään näin toimivat. He eivät ole tietoisia tilastoista, eivätkä tutkimuksista. Mm. Afganistanin suurlähettiläs, Anne Meskanen kertoi 2015 lopulla että tulijat ovat pääasiassa keskiluokkaisia kielitaitoisia nuoria miehiä, jotka ovat pääasiassa elintasopakolaisia. Lisäksi heidän raiskauskerroin suhteessa suomalaisiin on noin 20 (Lähde Optula). Suvakilla ei ole näistä asioista tietoa tuon taivaallista.

Lisäksi he väittävät, että mamukriitikot pelkäävät erilaista ulkonäköä. No jos ajatellaan irakilaista suhteessa vaikka meksikolaiseen tai Välimeren hessuun, niin he eivät eroa ulkonäkönsä puolesta mitenkään. Kuka helvetti on koskaan pelännyt meksikolaista tai espanjalaista? Jos katsotaan erinäköisiä ihmisiä, niin kyllä kaukoidän hessu on paljon erinäköisempi ja tunnistat jo hänet kymmenien metrien päästä ja kuka häntä pelkää? Väite irrationaalisesta ulkonäköpelosta on siis täyttä paskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti