torstai 28. syyskuuta 2017

SOSIOLOGIAA PÄSSEILLE OSA 13 - Oswald Spengler ja länsimaiden perikato - moraalin rappio.


Olen lukenut Spenglerin edellämainitun kirjan jo korkeakouluaikoina, mutta sattui taas kouraan, koska olin palauttamassa kirjoja kirjastoon ja tämä kyseinen opus, Länsimaiden perikato sattui olemaan hyllyssä. Ajankohtaista luettavaa. Tästä tuli mieleen myös kirjat, Länsimaiden tuho, josta on vastuussa Venäjän tutkija Timo Vihavainen ja Samuel Huntingtonin Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys. Kaikki muuten suositeltavaa luettavaa.

Voi olla, että keskityn nyt eniten Spengleriin, koska kaksi muuta mainitsemaani kirjaa olen lukenut jo vuosia sitten, joten en muista paljoa noista teksteistä vaikka Vihavaisen blogia aktiivisesti luenkin.
Spengler lyhyesti. Kaveri oli sitä mieltä, että sivilisaatiot syntyvät, kokevat huippunsa ja sitten romahtavat. Luin vasta muutaman pitkän kirjoituksen Rooman tuhoon aiheuttaneista syistä. Niitä oli monia, mutta yksi oli armeijan moraalin rappio. Voisiko tätä verrata länsimaisen moraalin rappioon? Ehkä.

En esitä väitteitä, eikä minulla ole valmiita vastauksia mihinkään. Tosin monesti olen ollut oikeassa tästä ajasta ja paikasta ja sen kehittymisestä jo vuosia sitten, jonka itseni lisäksi muutkin huomasivat jo jopa viime vuosituhannella.

Saattaa kuitenkin olla, että olemme todistamassa länsimaisen sivilisaation rappiota. Spengler puhui, että se alkoi jo 1800-luvulla, mutta monessa yhteydessä se näkyy räikeimmin varmasti tänä päivänä. Kun katsoo vaikka populaarikulttuuria, niin kaikki näyttää ja kuulostaa samalta. Mm. "suvaitsevaisten" ajaman poliittisen korrektiuden myötä meillä ei ole enää vapauksia irvailla kipeistä asioista. Poliittiseen satiiriin on paljon rajatummat mahdollisuudet, kuin vaikka 80-luvulla, eli taaksepäin ollaan menty. Uudistus ei ole aina parannus. Yhteiskunta on muuttunut ahtaammaksi ja vaarallisemmaksi.

Ainahan on tehty keskinkertaisuutta, mutta tuntuu, että nyt sitä tehdään enemmän kuin aikaisemmin. Moni on huomannut, ettei tv:ssä ole mitään katsottavaa, eikä lehdissä mitään luettavaa. Ei ole ihme, että syntyy vaihtoehtomedioita.

Mm. Vihreälle liikkeelle 80-luvulla tapahtunut rappio on tapahtunut myös feministeille ja nk. LGBT-ryhmälle. He ovat unohtaneet tieteen ja korvanneet tietämättömyytensä omilla uskomuksillaan. Homokoiria EI ole, koska koirilla EI ole seksielämää vaan kiima-aika. Lisäksi ET voi tulkita eläimen käytöstä ihmisen käytöksen kautta. Koirien maailmassa tuo nylkytys EI ole homoseksiä vaan alistamista. Homosorsat?! Ai, että olisi olemassa myös puolisukeltajien sateenkaarikulttuuri? Kamaan nyt hei! Sukupuolikromosomihäiriöistä johtuvia syndroomia on vaikka kuinka paljon.
Kirkko on enää askeleen tai kahden päässä homodiskosta.

Sinänsä kirkon asiat eivät minulle kuulu, koska en kuulu kirkkoon, joten tehköön mitä tahtovat. Kirkossa minua taiteen hömppämaisterina ja teollisena muotoilijana kiinnostavat kulttuuriperinteet ja historia. Se on osa meidän kulttuurista identiteettiämme. Minä elvyttäisin vanhoja, jo unohdettuja perinteitä. Sekin olisi uudistamista. Samoin tehdään suunnittelupuolella, että otetaan vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Askola ja Mäkinen ovat väärässä. Todisteena toimii väestökato.

Lisäksi se, että jotkin suvaitsevaiset tahot ovat kovasti rähmällään islamiin on häkellyttävää. En väitä, että feministit ja ihmisoikeusjärjestöt yms. olisivat pahentaneet tilannetta kaikilta osin, mutta jos verrataan tähän päivään sitä, mitä oli esim. 20-vuotta sitten, niin monet asiat ovat heikentyneet. Naisten tasa-arvo, turvallisuus ja ihmisoikeudet. Lasten turvallisuus ja ihmisoikeudet sekä yleinen turvallisuus ja tästä saa kiittää suvaitsevaisia multikulturalisteja. Ollaanko todella länsimaissa kokemassa kovaa moraalin rappiota ja sitä kautta sivilisaation tuhoa?

Viimeinen linnake Euroopassa taitaa olla Itä-Eurooppa, joka pitää päänsä. Kansallismielisyys on itselleni länsimaisten arvojen kannattamista, sivistystä, koulutusta, kansallisvaltioita ja niiden kulttuurin ylläpitoa yms. mutta tänään se on paitsi paheksuttu, niin myös välillä kriminalisoitu ääriaate. Oikeastaan toivon, että syttyisi sota - puhdistava kaski - joka korjaisi tilanteen ja aloitettaisiin alusta. Ei suunniteltaisi julkisiin tiloihin vessoja esim. Veikolle, joka on omasta mielestään, Annikki-niminen hermafrodiittihelikopteri. Palattaisiin perusasioiden äärelle, joilla on merkitystä.

Puolaa pidetään rasistisena maana. Niissä maissa, joissa harjoitetaan punavihreää suvakkipolitiikkaa, eli multikulturalismia, ovat juuri niitä maita, joissa ihmisiä kuolee. Ruotsin kohdalla tilasto ei edes pidä paikkaansa, koska nykyään monet rikokset määritellään terrorismiksi, eli palloja pitäisi olla paljon enemmän. Vanha tilasto, mutta kertoo olennaisen. Katsokaapa Puolan karttaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti